dijous, 29 de novembre del 2012

Fons Ciència de pel·lícula


Ciència de pel·lícula és un fons de pel·lícules de temàtica científica o tecnològica comentades per especialistes. És un projecte compartit entre la xarxa de biblioteques de L'Hospitalet i el Centre Cultural Sant Josep

A continuació us presentem el llistat de les pel·lícules que formen aquest fons –encara en ampliació- i que podeu trobar a la biblioteca Can Sumarro, juntament amb el DVD que inclou el comentari de l’especialista. L’exemplar que inclou el comentari està identificat al catàleg amb la nota “INCLOU COMENTARI”:




2001: una odisea del espacio. Stanley Kubrick (1968). Comentari a càrrec de Manuel Moreno, professor del departament de física i enginyeria nuclear UPC, sobre tecnologia aeroespacial.  

Armageddon. Michael Bay (1998). Comentari a carrèc d´en Joan Pujol, expert en astronomia, responsable d´Universquark. 

Baraka: el último paraíso. Ron Fricke (1992). Comentari a càrrec d'Anna Piella, Doctora en Antropologia Social i Cultural, professora titular del Departament d'Antropologia social i cultural UAB. 

Desafío total. Paul Verhoeven (1990). Comentari a càrrec de Daniel Turbón, catedràtic de paleoantropologia física a la Universitat de Barcelona.

El Doctor Frankenstein. James Whale (1931). Comentari a càrrec de Josep Maria Potau, professor del departament d’Anatomia i embriologia humana a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. 

El Hombre bicentenario. Chris Columbus (1999). Comentari a càrrec de Carlos González Tardón, llicenciat en psicologia, expert en intel•ligència artificial, robòtica i videojocs.

El Perfum: història d'un assasí. Tom Tykwer (2006). Comentari a càrrec de Rosa Maria Melià, professora de l’IES Infanta Isabel i presidenta de l’Associació de professors de Física i Química de Catalunya.

En busca del fuego. Jean-Jacques Annaud (1981). Comentari a càrrec de Josep Maria Fullola, catedràtic de Prehistòria a la Universitat de Barcelona.

Gattaca: un experimento genético. Andrew Niccol (1997). Comentari a càrrec de Gemma Marfany, profesora titular de Genètica al departament de Genètica de la Universitat de Barcelona i membre de l’Observatori de Bioètica i Dret.

Hace un millón de años. Don Chaffey (1966). Comentari a càrrec del Dr. Jordi Nadal, professor del departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. Facultat de Geografia i Història de la UB. 

La Herencia del viento. Stanley Kramer (1960). Comentari a càrrec de Gustavo Llorente, profesor titular de biologia animal a la Universitat de Barcelona.

La Selva esmeralda. John Boorman (1985). Comentari a càrrec de Dolors Soriano, conservadora del Museu Etnològic de Barcelona.

Sneakers. Phil Alden Robinson (1992). Comentari a càrrec de Pilar Bayer, doctora en matemàtiques i catedràtica d’àlgebra de la Universitat de Barcelona.

Los Sustitutos. Jonathan Mostow (2009). Comentari a càrrec de Jordi Ojeda, director de Rational Time i professor associat de la Universitat de Barcelona (UB).

Viaje alucinante. Richard Fleischer (1966). Comentari a càrrec d’Antoni Homs, doctor en enginyeria biomèdica, investigador del Grup de Nanobioingenieria de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

X-Men. Bryan Singer (2000). Comentari a càrrec de Jordi Ojeda, doctor enginyer industrial, codirector del projecte "Còmics, ciència i tecnologia". Càtedra Unesco de Tècnica i Cultura. De la UPC. 

¿Y tú quién eres? Antonio Mercero (2007). Comentari a càrrec del Dr. Sebastià Riu, responsable de la Unitat Psicogeriàtrica de les Llars Mundet (Diputació de Barcelona).


+ info a Pessics de Ciència


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada